Jednoduchý recept

Candát s čekankou a kaštanovou zálivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 51147
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Candát obecný
300 g Čekanka
100 g Červená řepa
10 ml Citronová šťáva
5 g Cukr krupice
40 g Karamel
200 g Mrkev kořen
50 ml Ocet vinný
30 g Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
3 g Tymián čerstvý
300 ml Voda pitná
Zálivka
40 g Cibule
10 g Cukr třtinový
100 g Kaštany jedlé
100 ml Kompot brusinkový
30 g Máslo čerstvé
500 ml Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 327 kcal
Kilojoule 1 369kJ
12% Sacharidy 44 g
165% Tuky 124 g
61% Sodík 1 g
29% Bílkoviny 17 g

Candát s čekankou a kaštanovou zálivkou postup přípravy receptu:

1

Filety z candáta osolíme, opepříme a osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji z obou stran. Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka, vložíme do rendlíku, přisypeme cukr, zalijeme vodou, octem a povaříme asi 5 minut. Scedíme a necháme okapat. V pánvi roztavíme karamel, přidáme tymián, posekanou čekanku, orestujeme v karamelu, zakapeme citronovou šťávou a odstavíme.

2

Zálivka: Brusinky z kompotu slijeme a dáme stranou. V hrnci roztavíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, třtinový cukr, osmahneme, přidáme nadrcené kaštany, přilijeme vývar a povaříme doměkka. Zálivku rozmixujeme a přimícháme brusinky z kompotu.

3

Na talíře upravíme porce ryby, doplníme karamelizovanou čekankou, mrkví s řepou, kaštanovou zálivku nalijeme do porcelánových misek a podáváme zvlášť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept