Kuřecí prsa s broskví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa s broskví
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5115 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
1 kg | Brambory |
1 špetka | Kari koření |
200 ml | Kompot broskvový |
1 špetka | Koření Gyros |
600 g | Kuřecí prsa |
100 ml | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Sůl |
4 plátek | Sýr Eidam cihla 40% |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 110,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 75,9mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Kari koření, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot broskvový, Koření Gyros, Kuřecí prsa, Omáčka sójová, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa s broskví postup přípravy receptu:
1 | Sójovou omáčkou pokapeme maso, posypeme gyrosem a kari kořením. Okořeníme plátky oloupaných brambor, které upečeme. |
2 | Na oleji opečeme řízky a mírně podlijeme vodou. Na každý dáme půlku broskve, sýr a necháme roztéct. |
3 | Podáváme s pečenými bramborami. |