Pošumavský chleba s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pošumavský chleba s vejci
Jednoduchý recept
Pošumavský chleba s vejci
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 51151 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 krajíc | Chléb samožitný |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
12% Kalorie 238 kcal
Kilojoule 997kJ
0% Sacharidy 2 g
28% Tuky 21 g
16% Sodík 316 mg
20% Bílkoviny 11 g
Uhlovodany | 678,6mg |
---|---|
Cholesterol | 386,0mg |
Draslík | 116,6mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 423,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb samožitný, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pošumavský chleba s vejci postup přípravy receptu:
1 | Černý chleba pokrájíme na kostičky. |
2 | V pánvi rozpálíme máslo a chleba na něm za stálého míchání osmažíme. Rozklepneme do něj vejce, promícháme, osolíme podle chuti a za stálého míchání smažíme, až jsou vajíčka ztuhlá. |
Skvělá večeře