Jednoduchý recept

Šumavské topinky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 51152

Ingredience

4 krajíc Chléb konzumní
2 polévková lžíce Husí sádlo
2 polévková lžíce Sůl
5 dl Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 494 kcal
Kilojoule 2 066kJ
18% Sacharidy 64 g
29% Tuky 22 g
97% Sodík 2 g
18% Bílkoviny 10 g

Šumavské topinky postup přípravy receptu:

1

V hrnci si přivedeme k varu vodu se solí (1-2 lžíce - voda musí být hodně slaná). Polosuché plátky chleba opečeme dozlatova v topinkovači. Silně je potřeme oloupaným česnekem a ponoříme je na několik sekund do horké slané vody. Jakmile je vyjmeme a necháme okapat, zabalíme je poskládané do čisté bavlněné utěrky a necháme je několik minut zapařit. Poté je z utěrky vyjmeme a hned potíráme rozehřátým husím sádlem. Podáváme je hned teplé.

Poznámka

Místo sádla můžeme použít máslo. Připíjíme k nim bylinkový čaj.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept