Šumavské topinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šumavské topinky
Šumavské topinky
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 51152 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb konzumní |
2 polévková lžíce | Husí sádlo |
2 polévková lžíce | Sůl |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 40,5mg |
Vláknina | 420,0mg |
Vitamín A | 0,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Husí sádlo, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šumavské topinky postup přípravy receptu:
1 | V hrnci si přivedeme k varu vodu se solí (1-2 lžíce - voda musí být hodně slaná). Polosuché plátky chleba opečeme dozlatova v topinkovači. Silně je potřeme oloupaným česnekem a ponoříme je na několik sekund do horké slané vody. Jakmile je vyjmeme a necháme okapat, zabalíme je poskládané do čisté bavlněné utěrky a necháme je několik minut zapařit. Poté je z utěrky vyjmeme a hned potíráme rozehřátým husím sádlem. Podáváme je hned teplé. |
Poznámka
Místo sádla můžeme použít máslo. Připíjíme k nim bylinkový čaj.