Pečený králík s plněnou cibulí a špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený králík s plněnou cibulí a špenátem
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 51153 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Králík | |
---|---|
30 g | Česnek |
100 g | Cibule |
20 g | Jíška hotová tmavá |
1000 g | Králík |
40 g | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
8 g | Sůl |
500 ml | Vývar slepičí |
Plněné cibule | |
300 g | Brambory |
4 ks | Cibule |
70 g | Sýr Parmezán |
Špenát | |
30 g | Česnek |
30 g | Máslo čerstvé |
400 g | Špenát listový čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 252,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 10g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,6mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Brambory, Cibule, Sýr Parmezán, Česnek, Špenát listový čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška hotová tmavá, Králík, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Vývar slepičí, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený králík s plněnou cibulí a špenátem postup přípravy receptu:
1 | Králíka naporcujeme, v pekáčku rozehřejeme olej, přiložíme porce králíka a zprudka osmahneme ze všech stran. Králíka vyjmeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli s česnekem a slaninou nasypeme do výpeku v pekáčku, orestujeme, vrátíme zpět králíka, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby péct. Za občasného podlévání pečeme asi 35 minut. Králíka vyjmeme, vypečenou šťávu necháme vysmahnout na tuk, zalijeme vývarem, provaříme, zahustíme jíškou, povaříme tři minuty a odstavíme. |
2 | Čtyři větší cibule oloupeme, odřízneme vršek, vydlabeme, cibule vyskládáme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut. Vydlabanou cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme, vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, přimícháme osmahnutou cibuli, strouhaný parmezán, touto směsí naplníme vydlabané cibule, vložíme zpět na plech s papírem a zapékáme asi 20 minut. Špenátové listy posekáme nahrubo, promícháme s prolisovaným česnekem a osmahneme na másle. |
3 | Na talíře upravíme porce králíka, doplníme plněnými cibulemi a kopečkem špenátu. Nakone přelijeme omáčkou z pekáčku. |