Jednoduchý recept

Srbské závitky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 51155

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 ks Rajčata
60 g Salám měkký
40 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 365kJ
2% Sacharidy 5 g
23% Tuky 17 g
20% Sodík 399 mg
65% Bílkoviny 36 g

Srbské závitky postup přípravy receptu:

1

Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřinec, omyjeme ji a nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji najemno. Rajče omyjeme a rozkrojíme na čtvrtky. Slaninu a salám nakrájíme na malé kousky.

2

Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na čtyři plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. Na plátky masa rozložíme nakrájenou slaninu, salám, papriku a rajče, pevně je stočíme do závitků, zajistíme proti rozbalení párátky a obalíme v mouce.

3

V pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm cibuli, přidáme závitky a prudce je opečeme ze všech stran. Pak je podlijeme pivem a přikryté pokličkou dusíme, až jsou měkké. Během dušení závitky obracíme a přiléváme vodu.

4

Závitky podáváme teplé, přelité šťávou z pánve.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept