Bifteky na pivě se žampióny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bifteky na pivě se žampióny
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 51157 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Hovězí svíčková |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
200 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 95,0mg |
Draslík | 589,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 73,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Sůl, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bifteky na pivě se žampióny postup přípravy receptu:
1 | Sterilované žampióny opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. |
2 | Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme, naporcujeme na plátky, které naklepeme, opepříme, osolíme a potřeme trochou oleje. |
3 | V pánvi rozehřejeme zbylý olej a bifteky na něm zprudka osmažíme z obou stran. Upečené přendáme na teplý talíř a uchováme v teple - například v mírně vyhřáté troubě. |
4 | Do výpeku v pánvi přidáme máslo a osmažíme v něm žampióny. Pak je podlijeme pivem a krátce pod pokličkou dusíme, přimícháme smetanu a povaříme. |
5 | Bifteky na servírovacích talířích přelijeme šťávou se žampióny a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.