Jednoduchý recept

Bifteky na pivě se žampióny

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 51157
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Hovězí svíčková
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 dl Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
200 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 410 kcal
Kilojoule 1 717kJ
2% Sacharidy 7 g
26% Tuky 19 g
18% Sodík 355 mg
64% Bílkoviny 36 g

Bifteky na pivě se žampióny postup přípravy receptu:

1

Sterilované žampióny opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.

2

Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme, naporcujeme na plátky, které naklepeme, opepříme, osolíme a potřeme trochou oleje.

3

V pánvi rozehřejeme zbylý olej a bifteky na něm zprudka osmažíme z obou stran. Upečené přendáme na teplý talíř a uchováme v teple - například v mírně vyhřáté troubě.

4

Do výpeku v pánvi přidáme máslo a osmažíme v něm žampióny. Pak je podlijeme pivem a krátce pod pokličkou dusíme, přimícháme smetanu a povaříme.

5

Bifteky na servírovacích talířích přelijeme šťávou se žampióny a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept