Jednoduchý recept

Svíčkové řezy na pivě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 51158

Ingredience

100 g Anglická slanina
600 g Hovězí svíčková
2 polévková lžíce Hořčice
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 428 kcal
Kilojoule 1 791kJ
1% Sacharidy 5 g
26% Tuky 20 g
21% Sodík 423 mg
72% Bílkoviny 41 g

Svíčkové řezy na pivě postup přípravy receptu:

1

Anglickou slaninu nakrájíme na proužky.

2

Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, opepřme a osolíme. Plátky masa potřeme z jedné sttany hořčicí, přidáme nakrájenou slaninu, přeložíme a zajistíme proti rozevření párátky. Připravené maso postupně obalíme ve strouhance, mouce a vajíčku rozšlehaným s pivem.

3

V pánvi rozehřejeme olej, maso v něm opečeme z obou stran dozlatova a doměkka a podáváme přelité šťávou z pánve.

Poznámka

Vhodnou přílhou jsou opečené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept