Jednoduchý recept

Farářovy svíčkové řezy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 51159

Ingredience

600 g Hovězí svíčková
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 polévková lžíce Strouhanka
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 434 kcal
Kilojoule 1 814kJ
1% Sacharidy 4 g
26% Tuky 19 g
11% Sodík 214 mg
79% Bílkoviny 44 g

Farářovy svíčkové řezy postup přípravy receptu:

1

Tvrdý sýr najemno nastrouháme.

2

Hovězí svíčkovou omyjeme studenou vodou, osušíme, naporcujeme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. Plátky masa postupně obalíme ve strouhance a vejcích rozšlehaných s pivem.

3

V pánvi rozehřejeme olej a bifteky v něm pečeme z obou stran, až jsou měkké a zlatavé. Měkké maso vyjmeme z pánve a šťávu zjemníme přimícháním másla.

4

Maso na servírovacích talířích polijeme šťávou z pánve, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept