Táborská masová kapsa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Táborská masová kapsa
Táborská masová kapsa
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 51160 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice |
600 g | Hovězí svíčková |
4 polévková lžíce | Kečup |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
80 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 199,3mg |
Draslík | 641,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 149,1mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí svíčková, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kečup, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Táborská masová kapsa postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a najemno ji nakrájíme. Slaninu rozkrájíme na malé kousky. |
2 | V misce smícháme z vajec, piva a mouky těstíčko. |
3 | Hovězí svíčkovou omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. Plátky masa potřeme z jedné strany hořčicí, posypeme nakrájenou slaninou a cibulí, přeložíme a proti rozevření zajistíme párátky. Masové kapsy obalíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji v pánvi ze všech stran doměkka, poté je necháme na papírovém ubrousku okapat. |
4 | Maso na servírovacím talíři polijeme kečupem a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.