Jednoduchý recept

Písecké roštěnky na pivě

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 51161

Ingredience

2 ks Cibule
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 414 kcal
Kilojoule 1 733kJ
2% Sacharidy 6 g
38% Tuky 28 g
7% Sodík 140 mg
56% Bílkoviny 32 g

Písecké roštěnky na pivě postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nakrájíme je na kolečka.

2

Hovězí roštěnky omyjeme studenou vodou, osušíme, na okrajích nařízneme, z obou stran naklepeme, opepříme, osolíme, potřeme je olejem a necháme v chladu uležet.

3

V pánvi rozehřejeme polovinu sádla a roštěnky v něm z obou stran prudce opečeme. Poté na maso nalijeme pivo a vodu a maso dusíme pod pokličkou, až jsou měkké.

4

V druhé pánvi rozehřejeme zbylé sádlo a dozlatova v něm usmažíme nakrájenou cibuli, kterou potom vyjmeme a necháme na papírovém ubrousku okapat.

5

Roštěnky rozdělíme na servírovací talíře, přidáme k nim osmaženou cibuli, polijeme je šťávou a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept