Jihočeský hovězí guláš na pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jihočeský hovězí guláš na pivě
Jihočeský hovězí guláš na pivě
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 51163 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 kg | Cibule |
1 kg | Hovězí maso přední |
2 polévková lžíce | Kečup ostrý |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
1 kávová lžička | Majoránka |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 163,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Majoránka, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup ostrý, Kmín mletý, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jihočeský hovězí guláš na pivě postup přípravy receptu:
1 | Jednu cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, ostatní cibule a stroužky česneku oloupeme a nakrájíme nadrobno. |
2 | Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kostky. |
3 | Ve větším hrnci rozehřejeme sádlo a osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Do hrnce přisypeme kmín, papriku a maso, promícháme a orestujeme ho ze všech stran. Když maso pustí šťávu, přimícháme kečup, opepříme a osolíme. Šťávu vydusíme až do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, přilijeme pivo a vodu a za občasného míchání dusíme maso pod pokličkou, až je měkké. Nakonec do hrnce přisypeme majoránku a česnek, promícháme a guláš ještě krátce povaříme. |
4 | Na porce guláše rozdělíme na kolečka nakrájenou cibuli a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.