Salát z grilovaných lilků a paprik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z grilovaných lilků a paprik
Salát z grilovaných lilků a paprik
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 51164 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
80 g | Cibulka jarní |
1 kg | Lilek |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
80 ml | Olej olivový |
300 g | Paprika zelená |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 630,3mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Lilek, Ocet vinný, Paprika zelená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z grilovaných lilků a paprik postup přípravy receptu:
1 | Papriky s lilky nakrájíme na plátky, vložíme na plech vyložený pečícím papírem a grilujeme, až mají hnědou slupku. Necháme vychladnout, oloupeme, papriky zbavíme semen, spoku s lilkem je drobně nakrájíme a vsypeme do mísy. |
2 | Jarní cibulky a česnek nakrájíme najemno a petrželovou nať nasekáme nadrobno. |
3 | K lilkům a paprikám přidáme česnek, cibulky, petrželovou nať a smícháme se solí, octem a olivovým olejem. Salát podáváme vychlazený. |