Omeleta s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s uzeným masem
Omeleta s uzeným masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51167 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Čekanka |
1 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
120 ml | Mléko plnotučné |
80 ml | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Salát Polníček |
300 g | Šrucha zelná |
1 kávová lžička | Sůl |
9 ks | Vejce slepičí |
300 g | Vepřová uzená plec |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 600,0mg |
Draslík | 300,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 762,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 188,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Česnek, Cibule, Kopr čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát Polníček, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Šrucha zelná nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Polníček, šruchu a čekanku opláchneme, maso nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, kopr nasekáme najemno. Vejce rozšleháme s mlékem. |
2 | Polníček se šruchou a čekankou vložíme do vroucí vody a vaříme zhruba 6 minut, poté scedíme a necháme okapat. Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a chvíli smažíme. Poté vmícháme polníček, šruchu, čekanku a kopr. Zalijeme vejci s mlékem, osolíme, opepříme a pod poklicí na mírném plameni smažíme zhruba pět minut. Podáváme horké. |