Klobása smažená s paprikami a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klobása smažená s paprikami a rajčaty
Klobása smažená s paprikami a rajčaty
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51168 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Cibule |
500 g | Klobása vepřová |
60 ml | Olej olivový |
4 ks | Paprika červená |
4 ks | Paprika zelená |
200 g | Passata (drcená rajčata) |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 92,5mg |
Draslík | 691,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 149,9mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Klobása vepřová, Paprika červená, Paprika zelená, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Passata (drcená rajčata), Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Klobása smažená s paprikami a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Klobásu nakrájíme na silnější plátky, cibuli nakrájíme nahrubo. Papriky očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno. |
2 | Na oleji zpěníme cibuli, přidáme klobásu, papriky a chvíli smažíme. Na závěr vmícháme rajčata, ochutíme pepřem a solí a dusíme za občasného míchání zhruba 20 minut. Podáváme horké, posypané petrželovou natí. |