Jednoduchý recept

Plzeňská masová jehla

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 51171
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
400 g Hovězí svíčková
2 ks Kapie
150 g Klobása ostravská
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
150 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
350 g Vepřová kýta
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 664 kcal
Kilojoule 2 780kJ
2% Sacharidy 7 g
58% Tuky 43 g
24% Sodík 478 mg
86% Bílkoviny 48 g

Plzeňská masová jehla postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Kapii omyjeme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme ji nadrobno.

2

Slaninu nakrájíme na menší plátky, klobásu na kolečka.

3

Hovězí svíčkovou i vepřovou kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a rozkrájíme na kousky, které opepříme a osolíme.

4

Na grilovací jehlu střídavě napichujeme kousky hovězího a vepřového masa, slaniny a kolečka klobásy. Masové špízy pak ze všech stran prudce osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji, potom přilijeme pivo a vodu a zvolna je dopečeme doměkka. Během pečení špízy obracíme.

5

Měkké masové jehly vyjmeme, v šťávě podusíme nakrájenou cibuli a kapii, přimícháme prolisovaný česnek a ještě krátce prohřejeme.

6

Masové jehly na servírovacích talířích polijeme šťávou a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou opečené bramborové hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept