Polévka z kůzlete - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z kůzlete
Polévka z kůzlete
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51173 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
180 g | Bulgur |
1,5 kg | Kůzlečí maso |
80 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 106,9mg |
Draslík | 815,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kůzlečí maso, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z kůzlete postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a opláchnuté maso ze všech stran osmažíme na oleji. Poté zalijeme polovinou vody a pomalu vaříme, během varu sbíráme pěnu. Když je maso poloměkké, přilijeme zbylou vodu, vmícháme bulgur, sůl a polévku dovaříme až do zhoustnutí. Před podáváním polévku opepříme. |