Jednoduchý recept

Těšínské hovězí závitky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 51174

Ingredience

600 g Hovězí maso zadní
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 dl Protlak rajčatový
4 ks Párky jemné
1 špetka Sůl
1 dl Voda pitná
1 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 498 kcal
Kilojoule 2 085kJ
2% Sacharidy 9 g
44% Tuky 33 g
8% Sodík 156 mg
71% Bílkoviny 40 g

Těšínské hovězí závitky postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme studenou vodou, osušíme, naporcujeme na plátky, z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. Na plátek masa položíme párek, maso zavineme tak, aby párek na obou stranách vyčníval a závitek omotáme pevnou nití.

2

V zapékací míse rozehřejeme máslo a závitky ze všech stran prudce opečeme, pak přilijeme pivo a vodu a vaříme je doměkka.

3

Měkké závitky vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, osmahneme a postupně přimícháme rajčatový protlak a zakysanou smetanu. Omáčku krátce převaříme a dochutíme pepřem a solí. Závitky vložíme zpět, prohřejeme je a podáváme přelité omáčkou.

Poznámka

Těšínské závitky podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept