Těšínské hovězí závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těšínské hovězí závitky
Těšínské hovězí závitky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 51174 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Hovězí maso zadní |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
4 ks | Párky jemné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 dl | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
1 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 768,6mg |
---|---|
Cholesterol | 112,0mg |
Draslík | 36,2mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Párky jemné, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těšínské hovězí závitky postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme studenou vodou, osušíme, naporcujeme na plátky, z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. Na plátek masa položíme párek, maso zavineme tak, aby párek na obou stranách vyčníval a závitek omotáme pevnou nití. |
2 | V zapékací míse rozehřejeme máslo a závitky ze všech stran prudce opečeme, pak přilijeme pivo a vodu a vaříme je doměkka. |
3 | Měkké závitky vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, osmahneme a postupně přimícháme rajčatový protlak a zakysanou smetanu. Omáčku krátce převaříme a dochutíme pepřem a solí. Závitky vložíme zpět, prohřejeme je a podáváme přelité omáčkou. |
Poznámka
Těšínské závitky podáváme s vařenými bramborami.