Polévka s čerstvými rajčaty a bulgurem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s čerstvými rajčaty a bulgurem
Polévka s čerstvými rajčaty a bulgurem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 51175 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
180 g | Bulgur |
80 g | Mrkev kořen |
80 ml | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 g | Protlak rajčatový |
120 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 257,2mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s čerstvými rajčaty a bulgurem postup přípravy receptu:
1 | Rajčata oloupeme a nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky. |
2 | Do vroucí vody vmícháme rajčata, rajský protlak a mrkev. Po pár minutách varu přimícháme bulgur, olej a sůl. Polévku povaříme za občasného míchání do zhoustnutí, zhruba ještě 10 minut. Před podáváním polévku opepříme. |