Ostravské hovězí závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostravské hovězí závitky
Ostravské hovězí závitky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 51176 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Hovězí maso zadní |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
200 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 378,6mg |
---|---|
Cholesterol | 126,8mg |
Draslík | 105,9mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostravské hovězí závitky postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. Na každý plátek masa rozložíme plátky slaniny, maso stočíme a zajistíme proti rozbalení párátky. |
2 | V hrnci rozehřejeme sádlo, vložíme do něj závitky a pod poklicí je ze všech stran 10 minut opékáme. Pak do hrnce přilijeme pivo a přikryté dusíme, až je maso měkké. Během dušení závitky občas obrátíme a přiléváme vodu. |
3 | Měkké závitky z hrnce vyndáme, vypečenou šťávu zaprášíme moukou, promícháme, krátce ji provaříme a dochutíme pepřem a solí. |
4 | Závitky na servírovacích talířích přelijeme zahuštěnou šťávou a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je vařená rýže.