Polévka ze směsi zeleniny s žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka ze směsi zeleniny s žampiony
Polévka ze směsi zeleniny s žampiony
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 51177 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
3 polévková lžíce | Bulgur |
100 g | Celer řapíkatý |
120 g | Červená řepa |
2 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
2 ks | Cibulka jarní |
150 g | Cuketa |
80 g | Mrkev kořen |
80 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1,2 l | Vývar zeleninový |
500 g | Žampiony čerstvé |
Na krutony | |
---|---|
60 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Rohlíky bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 18,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 835,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,3mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Celer řapíkatý, Červená řepa, Česnek, Cibule, Cibulka jarní, Cuketa, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový, Máslo čerstvé, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka ze směsi zeleniny s žampiony postup přípravy receptu:
1 | Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno, jarní cibulky na tenčí kolečka. Papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Cuketu, mrkev, řepu očistíme a nakrájíme na kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky, očištěné stonky celeru nakrájíme na proužky. Oloupané žampiony nakrájíme na plátky. |
2 | Na oleji zpěníme česnek s cibulí, přidáme žampiony, orestujeme a chvíli dusíme. K žampionům přimícháme celer, cuketu, mrkev, řepu, papriku a bulgur, vmícháme vývar a na mírném plameni vaříme zhruba 20 minut. Před koncem varu polévku osolíme a opepříme. |
3 | Na krutony nakrájíme rohlíky na kostičky a osmažíme na másle dozlatova, poté je necháme na papírovém ubrousku okapat. |
4 | Hotovou polévku podáváme s krutony posypanou nakrájenou jarní cibulkou. |