Recept

Polévka ze směsi zeleniny s žampiony

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 51177
Kategorie: Polévky

Ingredience

3 polévková lžíce Bulgur
100 g Celer řapíkatý
120 g Červená řepa
2 stroužek Česnek
80 g Cibule
2 ks Cibulka jarní
150 g Cuketa
80 g Mrkev kořen
80 ml Olej olivový
1 ks Paprika červená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1,2 l Vývar zeleninový
500 g Žampiony čerstvé
Na krutony
60 g Máslo čerstvé
2 ks Rohlíky bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 514 kcal
Kilojoule 2 153kJ
13% Sacharidy 46 g
44% Tuky 33 g
66% Sodík 1 g
23% Bílkoviny 13 g

Polévka ze směsi zeleniny s žampiony postup přípravy receptu:

1

Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno, jarní cibulky na tenčí kolečka. Papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Cuketu, mrkev, řepu očistíme a nakrájíme na kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky, očištěné stonky celeru nakrájíme na proužky. Oloupané žampiony nakrájíme na plátky.

2

Na oleji zpěníme česnek s cibulí, přidáme žampiony, orestujeme a chvíli dusíme. K žampionům přimícháme celer, cuketu, mrkev, řepu, papriku a bulgur, vmícháme vývar a na mírném plameni vaříme zhruba 20 minut. Před koncem varu polévku osolíme a opepříme.

3

Na krutony nakrájíme rohlíky na kostičky a osmažíme na másle dozlatova, poté je necháme na papírovém ubrousku okapat.

4

Hotovou polévku podáváme s krutony posypanou nakrájenou jarní cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept