Jednoduchý recept

Hradecké pikantní hovězí plátky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 51178
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Chilli koření mleté
2 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 275 kcal
Kilojoule 1 150kJ
2% Sacharidy 7 g
17% Tuky 13 g
7% Sodík 142 mg
59% Bílkoviny 33 g

Hradecké pikantní hovězí plátky postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nadrobno je nakrájíme.

2

Hovězí maso omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme.

3

V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm dozlatova nakrájenou cibuli, zasypeme ji paprikou, přidáme maso a krátce ho z obou stran osmahneme. Potom do hrnce přilijeme pivo a vmícháme chilli koření a maso dusíme, až je měkké.

4

Když je maso měkké, zahustíme šťávu moukou rozmíchanou ve vodě, necháme ji ještě krátce vařit a případně dochutíme pepřem a solí.

5

Hovězí plátky podáváme přelité zahuštěnou šťávou.

Poznámka

K pikantním hovězím plátkům je vhodnou přílohou vařená nebo dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept