Recept

Višňový tažený štrůdl

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51179
Kategorie: Záviny

Ingredience

1,5 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Ořechy vlašské
100 g Piškoty dětské kulaté
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
500 g Višně
4 polévková lžíce Voda pitná
Rumová smetana
0,5 ks Cukr vanilka
2 kávová lžička Rum
0,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
Na posypání
2 polévková lžíce Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 382 kcal
Kilojoule 1 597kJ
10% Sacharidy 35 g
22% Tuky 16 g
2% Sodík 33 mg
10% Bílkoviny 6 g

Višňový tažený štrůdl postup přípravy receptu:

1

Omyté zralé višně necháme v sítu okapat, poté je vypeckujeme a dáme do mísy. Vlašské ořechy pokrájíme na menší kousky a odložíme je do misky.

2

Do další mísy prosejeme téměř všechnu hladkou mouku, přidáme k ní špetku soli, vejce, lžíci cukru, lžíci citrónové šťávy a 4 lžíce teplé vody a vše promícháme. Těsto dáme na zbytkem mouky pomoučený vál a rukama ho dobře propracujeme na vláčné těsto, které se nebude lepit. Uděláme bochánek, zakryjeme ho nahřátým kastrolkem a necháme ho prohřát. Poté těsto rozválíme, přeneseme ho na větší čistou utěrku a pomocí hřbetů rukou ho tence vytahujeme. Posypeme ho rozdrobenými piškoty, pokropíme máslem (2 lžíce) a rozložíme na něj višně s ořechy. Před zavinováním boční okraje štrůdlu přehneme dovnitř (minimálně 3 cm). Postupně, pomocí utěrky štrůdl zavinujeme a těsto průběžně potíráme rozpuštěným máslem (2 lžíce). Opatrně ho přeneseme na plech s pečícím papírem, potřeme zbytkem másla a dáme ho do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme ho při 190°C-200°C přibližně 25-35 minut dozlatova.

3

Těsně před dopečením si v rendlíku ohřejeme 0.5 dl smetany, přidáme do ní 1/2 vanilkového cukru 1-2 lžičky rumu a promícháme. Teplý závin rumovou smetanou a posypeme moučkovým cukrem. Podáváme ho teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept