Recept

Artyčoky s čerstvými fazolemi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51180
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

500 g Artyčoky
80 g Cibule
8 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Fazole
1 polévková lžíce Máta
80 ml Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
60 g Pyré rajčatové
120 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
700 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 534 kcal
Kilojoule 2 235kJ
20% Sacharidy 74 g
24% Tuky 18 g
38% Sodík 758 mg
42% Bílkoviny 24 g

Artyčoky s čerstvými fazolemi postup přípravy receptu:

1

Z artyčoků vykrájíme srdíčka, rozkrojíme na čtvrtky a vetřeme do nich citronovou šťávu. Fazole vyloupeme, rozpůlíme a opláchneme. Cibuli nakrájíme nadrobno, jarní cibulky nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mátu nasekáme nahrubo.

2

V rendlíku zpěníme na oleji cibuli, přimícháme artyčoky a fazole a za stálého míchání smažíme. Po třech minutách přimícháme vývar, rajčata, pepř, sůl, rajčatové pyré a tři čtvrtiny jarní cibulky a na mírném plameni dusíme zhruba půl hodiny. Podáváme posypané zbylou jarní cibulkou.

Poznámka

Rajčata můžeme nejprve spařit horkou vodou, aby se nám lépe loupala.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept