Jednoduchý recept

Hovězí roštěná na žampiónech

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 51183

Ingredience

2 ks Cibule
800 g Hovězí maso zadní
3 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
2,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 špetka Sůl
2 dl Voda pitná
4 stroužek Česnek
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 357 kcal
Kilojoule 1 492kJ
3% Sacharidy 11 g
19% Tuky 14 g
8% Sodík 168 mg
82% Bílkoviny 46 g

Hovězí roštěná na žampiónech postup přípravy receptu:

1

Žampióny očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.

2

Cibule a stroužky česneku oloupeme a najemno nakrájíme.

3

Maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na plátky, které z obou stran lehce naklepeme, opepříme a osolíme.

4

V hrnci rozehřejeme olej, krátce na něm osmažíme cibuli, přidáme plátky masa o orestujeme je z obou stran. Pak do hrnce přilijeme pivo a vodu a maso dusíme přikryté pokličkou do poloměkka. Přidáme nakrájený česnek a žampióny a dusíme, až je vše měkké.

5

Šťávu vypečenou z masa ještě dochutíme sójovou omáčkou, pepřem a solí.

Poznámka

Vhodnou přílohou je vařená nebo dušená rýže. Čerstvé žampióny můžeme nahradit žampióny sterilovanými, které před přípravou důkladně opláchneme studenou vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept