Hovězí roštěná na žampiónech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí roštěná na žampiónech
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 51183 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
800 g | Hovězí maso zadní |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 116,0mg |
Draslík | 292,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí roštěná na žampiónech postup přípravy receptu:
1 | Žampióny očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. |
2 | Cibule a stroužky česneku oloupeme a najemno nakrájíme. |
3 | Maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na plátky, které z obou stran lehce naklepeme, opepříme a osolíme. |
4 | V hrnci rozehřejeme olej, krátce na něm osmažíme cibuli, přidáme plátky masa o orestujeme je z obou stran. Pak do hrnce přilijeme pivo a vodu a maso dusíme přikryté pokličkou do poloměkka. Přidáme nakrájený česnek a žampióny a dusíme, až je vše měkké. |
5 | Šťávu vypečenou z masa ještě dochutíme sójovou omáčkou, pepřem a solí. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je vařená nebo dušená rýže. Čerstvé žampióny můžeme nahradit žampióny sterilovanými, které před přípravou důkladně opláchneme studenou vodou.