Recept

Cizrna pečená v římském hrnci

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51185

Ingredience

80 g Cibule
500 g Cizrna
200 g Cuketa
100 g Mrkev kořen
80 ml Olej olivový
100 ml Ouzo - Metaxa Brandy
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Rajčata
125 ml Rajčatová šťáva
0,5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 387 kcal
Kilojoule 1 620kJ
10% Sacharidy 35 g
87% Tuky 65 g
9% Sodík 176 mg
14% Bílkoviny 8 g

Cizrna pečená v římském hrnci postup přípravy receptu:

1

Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno. Očištěnou mrkev a cuketu nakrájíme na kostičky. Spařená rajčata oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cizrnu propláchneme, necháme okapat a vaříme ve vodě zhruba půl hodiny, poté cizrnu scedíme a vložíme do římského hrnce.

2

Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, mrkví a cuketou. Když je zelenina osmažená, stáhneme ji z plamene, přilijeme ouzo, vmícháme rajčata, rajčatovou šťávu, sůl, pepř a rozmarýn. Vše dobře promícháme, vlijeme na cizrnu spolu s vodou a pečeme v troubě předehřáté na 200°C zhruba 40 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept