Recept

Vinné listy plněné nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 51186
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

3 ks Cibule
5 polévková lžíce Citronová šťáva
50 g Kopr čerstvý
5 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
3 polévková lžíce Rozinky tmavé
150 g Rýže loupaná
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
120 g Vinné listy
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 177 kcal
Kilojoule 739kJ
7% Sacharidy 26 g
9% Tuky 7 g
2% Sodík 44 mg
6% Bílkoviny 4 g

Vinné listy plněné nádivkou postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Do vařící vody potom vsypeme rýži a 15 minut vaříme.

2

Do hrnku s vlažnou vodou vhodíme rozinky a chvíli je tam ponecháme, aby nabobtnaly. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Kopr a petrželovou nať posekáme nadrobno.

3

Rýži scedíme a necháme okapat a vložíme do misky. Přidáme k ní nabobtnalé rozinky, piniové oříšky, nasekanou cibuli. Promícháme a přidáme 3 lžíce oleje a 2 lžíce citronové šťávy, osolíme a opepříme.

4

V hrnci s vodou krátce povaříme opláchnuté nakládané vinné listy. Pak je opatrně vyndáme z vody a položíme na utěrku, aby okapaly.

5

Listy si rozložíme a doprostřed každého z nich vložíme rýžovou směs. Potom vždy dvě proti sobě ležící části listu přeložíme přes přidanou náplň. Pak listy opatrně zavineme.Závitky naskládáme těsně vedle sebe do většího kastrolu.

6

Do 250 ml vody přidáme zbylou citronovou šťávu a přilijeme ještě olej. Tímto roztokem zalijeme závitky a potom je zatížíme nahoře talířem. Na velmi mírném plameni závitky dusíme 60 minut. je třeba, aby vinné listy do sebe vsákly všechnu tekutinu. Můžeme je servírovat vlažné i studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept