Jednoduchý recept

Pikantní roštěná na paprice

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 51189

Ingredience

2 ks Cibule
1 ks Feferony
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 špetka Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 422 kcal
Kilojoule 1 764kJ
2% Sacharidy 7 g
38% Tuky 28 g
7% Sodík 141 mg
57% Bílkoviny 32 g

Pikantní roštěná na paprice postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Feferonku podélně rozřízneme, odstraníme jadérka, omyjeme ji studenou vodou a najemno nakrájíme.

2

Maso omyjeme, osušíme a rozporcujeme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme, osolíme a posypeme sladkou i pálivou paprikou.

3

V hrnci rozehřejeme olej, orestujeme na něm nakrájenou cibuli, pak vložíme plátky masa a po obou stranách je prudce opečeme. Do hrnce přilijeme pivo a vodu a maso dusíme pod pokličkou doměkka.

4

Když je maso měkké, posypeme šťávu moukou, přidáme nakrájenou feferonku, vše promícháme a ještě krátce převaříme. Omáčku dochutíme solí a s plátky masa podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je vařená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept