Pikantní roštěná na paprice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní roštěná na paprice
Pikantní roštěná na paprice
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 51189 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 85,5mg |
Draslík | 566,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Mouka pšeničná hladká, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní roštěná na paprice postup přípravy receptu:
1 | Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Feferonku podélně rozřízneme, odstraníme jadérka, omyjeme ji studenou vodou a najemno nakrájíme. |
2 | Maso omyjeme, osušíme a rozporcujeme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme, osolíme a posypeme sladkou i pálivou paprikou. |
3 | V hrnci rozehřejeme olej, orestujeme na něm nakrájenou cibuli, pak vložíme plátky masa a po obou stranách je prudce opečeme. Do hrnce přilijeme pivo a vodu a maso dusíme pod pokličkou doměkka. |
4 | Když je maso měkké, posypeme šťávu moukou, přidáme nakrájenou feferonku, vše promícháme a ještě krátce převaříme. Omáčku dochutíme solí a s plátky masa podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je vařená rýže.