Jednoduchý recept

Slepice s houbovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5119

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Houby čerstvé
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1500 g Slepice
2 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 801 kcal
Kilojoule 3 353kJ
2% Sacharidy 7 g
57% Tuky 43 g
23% Sodík 460 mg
164% Bílkoviny 92 g

Slepice s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Slepici očistíme, omyjeme a rozdělíme na porce. Osolíme a podusíme na jemně nakrájené cibuli osmažené na části másla s mletou paprikou. Během dušení mírně podléváme.

2

Měkkou slepici vyjmeme, šťávu vydusíme, zalijeme smetanou a provaříme. Potom omáčku přecedíme přes jemný cedník.

3

Slepici vložíme zpět do omáčky, přidáme podušené houby nakrájené na plátky a vše provaříme.

Poznámka

Podáváme s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept