Recept

Závitky z vinných listů s mletým jehněčím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 51190
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Citronová šťáva
250 g Jehněčí maso
5 ks Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Rýže loupaná
2 špetka Sůl
20 g Tymián sušený
250 g Vinné listy
250 ml Voda pitná
250 ml Vývar telecí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 229 kcal
Kilojoule 959kJ
6% Sacharidy 20 g
18% Tuky 13 g
44% Sodík 885 mg
13% Bílkoviny 8 g

Závitky z vinných listů s mletým jehněčím postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso si umeleme na mlýnku. Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přidáme rýží a 15 minut vaříme. Předvařenou rýži scedíme, necháme okapat a promícháme s masem. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno a přimícháme do masové směsi. Olivy posekáme na malé kousky a také vložíme ke směsi. Mícháme, osolíme, opepříme a přidáme tymián.

2

V hrnci s vodou krátce povaříme opláchnuté nakládané vinné listy. Pak je opatrně vyndáme z vody a položíme na utěrku, aby okapaly.

3

Listy si rozložíme a doprostřed každého z nich vložíme masovou směs. Potom vždy dvě proti sobě ležící části listu přeložíme přes přidanou náplň. Pak listy opatrně zavineme.Závitky naskládáme těsně vedle sebe do většího kastrolu.

4

Do telecího vývaru přidáme citronovou šťávu. Vývarem zalijeme závitky a potom je zatížíme nahoře talířem. Na velmi mírném plameni závitky dusíme 60 minut. Je třeba, aby vinné listy do sebe vsákly všechnu tekutinu. Můžeme je servírovat vlažné i studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
WeNdY96
Závitky z vinných listů s mletým jehněčím
Výborné blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept