Recept

Slaný koláč s čerstvým fenyklem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51191

Ingredience

Na plech
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Na těsto
1,5 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kg Mouka pšeničná hladká
180 ml Olej olivový
130 g Solamyl
1 polévková lžíce Sůl
350 ml Voda pitná
Na náplň
80 g Cibule
1 kg Fenykl čerstvý
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek
Na potření
120 ml Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 876 kcal
Kilojoule 3 666kJ
32% Sacharidy 114 g
55% Tuky 41 g
17% Sodík 339 mg
27% Bílkoviny 15 g

Slaný koláč s čerstvým fenyklem postup přípravy receptu:

1

Na náplň jemně nasekáme opraný fenykl, osolíme, přidáme prolisovaný česnek, jemně nakrájenou cibuli a dobře promícháme, až fenykl pustí šťávu.

2

Na těsto v míse smícháme prosátou mouku se solí a Solamylem, do důlku vlijeme olej, vodu a citronovou šťávu. Vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme hodinu odpočinout.

3

Odpočinuté těsto rozdělíme na dvě části, z každé vyválíme placku. Formu vymažeme máslem, vyložíme jednou plackou těsta, poklademe náplní, přikryjeme druhou plackou, okraje dobře spojíme, těsto potřeme olivovým olejem a pečeme zhruba hodinu v troubě předehřáté na 180°C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept