Jednoduchý recept

Roštěná na pivě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 51192

Ingredience

2 ks Cibule
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
2 dl Voda pitná
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 389 kcal
Kilojoule 1 626kJ
2% Sacharidy 7 g
33% Tuky 25 g
8% Sodík 156 mg
56% Bílkoviny 32 g

Roštěná na pivě postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme.

2

Hovězí roštěnou omyjeme studenou vodou, osušíme, rozporcujeme na plátky, které na okrajích nařízneme, z obou stran lehce naklepeme, opepříme a osolíme.

3

V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a z obou stran je prudce orestujeme. Pak do hrnce přilijeme pivo a roštěnky dusíme pod pokličkou doměkka.

4

Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, promícháme, případně přilijeme vodu, dochutíme sójovou a worcesterovou omáčkou, pepřem a solí a necháme ji krátce provařit. Pak dáme zpět do hrnce plátky masa, prohřejeme je, rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je vařená nebo dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept