Roštěná na pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěná na pivě
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 51192 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 86,9mg |
Draslík | 556,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Mouka pšeničná hladká, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěná na pivě postup přípravy receptu:
1 | Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. |
2 | Hovězí roštěnou omyjeme studenou vodou, osušíme, rozporcujeme na plátky, které na okrajích nařízneme, z obou stran lehce naklepeme, opepříme a osolíme. |
3 | V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a z obou stran je prudce orestujeme. Pak do hrnce přilijeme pivo a roštěnky dusíme pod pokličkou doměkka. |
4 | Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, promícháme, případně přilijeme vodu, dochutíme sójovou a worcesterovou omáčkou, pepřem a solí a necháme ji krátce provařit. Pak dáme zpět do hrnce plátky masa, prohřejeme je, rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je vařená nebo dušená rýže.