Dušený pórek s celerem a bulgurem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený pórek s celerem a bulgurem
Dušený pórek s celerem a bulgurem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 51194 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
80 g | Bulgur |
600 g | Celer bulvový |
80 ml | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kg | Pórek |
50 g | Pyré rajčatové |
200 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 0,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,7mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Celer bulvový, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Pyré rajčatové, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený pórek s celerem a bulgurem postup přípravy receptu:
1 | Očištěný a opláchnutý pórek nakrájíme na kousky, celer oloupeme, opláchneme a nakrájíme nadrobno. Spařená rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky, oregano nasekáme najemno. |
2 | Na oleji osmažíme celer s pórkem, vmícháme rajčata, pyré, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a na mírném plameni vaříme, až je zelenina téměř měkká. Poté přimícháme bulgur, je-li třeba, přilijeme vodu, a dusíme doměkka. Před podáváním zeleninu posypeme oreganem. |