Recept

Dušený pórek s celerem a bulgurem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 51194
Kategorie: Zelenina

Ingredience

80 g Bulgur
600 g Celer bulvový
80 ml Olej olivový
1 polévková lžíce Oregano čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kg Pórek
50 g Pyré rajčatové
200 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
100 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 450 kcal
Kilojoule 1 883kJ
17% Sacharidy 60 g
29% Tuky 22 g
24% Sodík 487 mg
15% Bílkoviny 8 g

Dušený pórek s celerem a bulgurem postup přípravy receptu:

1

Očištěný a opláchnutý pórek nakrájíme na kousky, celer oloupeme, opláchneme a nakrájíme nadrobno. Spařená rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky, oregano nasekáme najemno.

2

Na oleji osmažíme celer s pórkem, vmícháme rajčata, pyré, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a na mírném plameni vaříme, až je zelenina téměř měkká. Poté přimícháme bulgur, je-li třeba, přilijeme vodu, a dusíme doměkka. Před podáváním zeleninu posypeme oreganem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept