Jednoduchý recept

Plněná hovězí roláda

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 51196
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 kg Hovězí kýta
50 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
100 g Šunka dušená
3 ks Vejce slepičí
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 685 kcal
Kilojoule 2 867kJ
2% Sacharidy 8 g
56% Tuky 42 g
15% Sodík 295 mg
111% Bílkoviny 63 g

Plněná hovězí roláda postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Šunku rozkrájíme na nudličky. Sterilovaný hrášek scedíme a necháme v sítu okapat.

2

Hovězí kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme, naklepeme, opepříme, osolíme a rozřízneme tak, aby v ní byla kapsa.

3

V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, pak přidáme okapaný hrášek a kousky šunky, vmícháme rozšlehané vajíčko a mícháme, dokud směs nezhoustne. Směsí naplníme kapsu v mase a uzavřeme grilovací jehlou.

4

Maso vložíme do vymazaného pekáče nebo žáruvzdorné mísy, potřeme sádlem, podlijeme pivem a pečeme ve vyhřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso obrátíme a podle potřeby přilijeme vodu.

5

Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, krátce osmažíme, přilijeme vodu, dochutíme pepřem a solí, promícháme a převaříme.

6

Maso nakrájíme na plátky, přelijeme šťávou a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept