Hovězí maso zapečené s rajčaty a těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 118 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso zapečené s rajčaty a těstovinami
Hovězí maso zapečené s rajčaty a těstovinami
Celkový čas: | 118 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 51197 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Hovězí maso zadní |
80 ml | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
130 ml | Rajčatová šťáva |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Těstovinová rýže |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 116,0mg |
Draslík | 155,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 117,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčatová šťáva, Těstovinová rýže mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso zapečené s rajčaty a těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso nakrájíme na kostky, vložíme do vroucí vody a uvaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme, vývar dáme stranou. |
2 | Uvařené maso osmažíme na oleji ze všech stran, vmícháme těstovinovou rýži, přilijeme 500 ml vývaru z masa a na mírném plameni dusíme. Po chvíli vmícháme nakrájená rajčata, šťávu, osolíme, opepříme a dobře promícháme. |
3 | Směs přeložíme do zapékací mísy, přelijeme 400 ml vývaru a v troubě předehřáté na 200°C pečeme zhruba 40 minut. |