Jednoduchý recept

Plněná hovězí roláda pečená na pivě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 51199

Ingredience

2 ks Cibule
1 kg Hovězí maso zadní
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 ks Okurky nakládané
1 špetka Pepř černý mletý
2,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
50 g Slanina vepřová
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
150 g Uzené maso vařené
2 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 705 kcal
Kilojoule 2 949kJ
4% Sacharidy 14 g
56% Tuky 42 g
171% Sodík 3 g
111% Bílkoviny 62 g

Plněná hovězí roláda pečená na pivě postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Nakládané okurky necháme okapat, rozkrájíme je na malé kousky. Uzené maso a slaninu nakrájíme na nudličky.

2

Vajíčka uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a najemno nakrájíme.

3

Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme, naklepeme, opepříme, osolíme a rozřízneme tak, aby v něm byla kapsa. Do ní dáme nakrájená vajíčka, slaninu, uzené maso a okurku, kapsu uzavřeme grilovací jehlou.

4

V pekáči rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, vložíme naplněné maso, přilijeme pivo a přikryté pečeme ve vyhřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso obrátíme, přelijeme výpekem a podle potřeby přiléváme vodu.

5

Měkkou roládu vyjmeme z pekáče,vydušenou šťávu zaprášíme moukou, krátce osmažíme, přilijeme vodu, dochutíme pepřem a solí a necháme provařit.

6

Roládu nakrájíme ostrým nožem na plátky, rozdělíme je na servírovací talíře, přelijeme hustou šťávou a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept