Recept

Kavkazský šašlik (minutka)

  • Rusko
Palec nahoru
1
Palec dolu
1
3
Dobrý recept
3 2 Kavkazský šašlik (minutka) 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 512
Kategorie: Maso

Ingredience

30 g Česnek
500 g Cibule
100 g Citrony
100 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
500 g Rajčata
500 g Rýže loupaná
1000 g Skopová kýta
200 g Slanina vepřová
20 g Sůl
50 g Tuk
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 597 kcal
Kilojoule 2 498kJ
14% Sacharidy 50 g
46% Tuky 35 g
48% Sodík 959 mg
37% Bílkoviny 21 g

Kavkazský šašlik (minutka) postup přípravy receptu:

1

Skopovou kýtu vykostíme, odblaníme, zbavíme šlach a opláchneme v teplé vodě. Nakrájíme ji na kousky (4-6ks na porci), mírně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem, pokapeme tukem a necháme odležet v chladu.

2

Potom maso napichujeme střídavě s plátky slaniny a kousky cibule (1/2 dávky) na jehly nebo na špejle.

3

Šašlik pečeme na roštu nebo na zbylém tuku po obou stranách dozlatova.

4

Do tuku od pečení přidáme máslo, zalijeme vodou, přisolíme a provaříme.

5

Příprava rýže: Rýži důkladně opereme, osolíme, přidáme rajčata nakrájená na kousky, tuk a přilijeme vodu (na 1 šálek rýže 1,5 šálku vody).

6

Rýži přivedeme do varu, promícháme a pod poklicí dusíme v troubě doměkka.

7

Šašlik klademe na teplé talíře s rýží, přelijeme šťávou a obložíme jemně nakrájenou cibulí a plátkem omytého citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
1
3
Dobrý recept