Dušené plátky jehněčího s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené plátky jehněčího s bramborami
Dušené plátky jehněčího s bramborami
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51202 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kg | Jehněčí maso |
200 ml | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
Na brambory | |
---|---|
1 kg | Brambory |
1,6 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 266,7mg |
Draslík | 706,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl, Brambory, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené plátky jehněčího s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Opláchnuté a osušené maso nakrájíme na plátky a ve velkém kastrole osmažíme na oleji z obou stran dozlatova. Poté maso osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a posypeme drobně posekaným oreganem. Maso pod poklicí dusíme, až je měkké. |
2 | Jako přílohu volíme brambory uvařené ve slupce. |