Recept

Šumavský bramborový závin s perníkem a ořechy

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 51204
Kategorie: Záviny

Ingredience

Na potření
1 ks Vejce slepičí
Na posypání
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
Těsto
100 g Brambory
10 g Cukr krupice
22 g Droždí
1,5 dl Mléko plnotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Sůl
Náplň
4 polévková lžíce Brusinky
50 g Cukr krupice
1 ks Cukr skořicový
80 g Máslo čerstvé
50 g Ořechy lískové
50 g Ořechy vlašské
60 g Perník

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 810 kcal
Kilojoule 3 391kJ
33% Sacharidy 118 g
40% Tuky 30 g
14% Sodík 270 mg
34% Bílkoviny 19 g

Šumavský bramborový závin s perníkem a ořechy postup přípravy receptu:

1

Připravíme nejdříve všechny potřebné ingredience: nastrouháme perník a odložíme do misky. Lískové a vlašské ořechy nastrouháme a dáme do druhé misky. Brusinky omyjeme a přimícháme je k ořechům.

2

Den předem uvařený jeden velký brambor (100 g) oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Přidáme prosátou mouku, sůl, kvásek a promícháme. Těsto dáme na pomoučený vál a dobře ho propracujeme. Těsto položíme na pečící papír o rozměru pečícího plechu. Na papíru z těsta vyválíme plát tenký asi 5 mm. Potřeme ho rozpuštěným máslem (2 lžíce), posypeme strouhaným perníkem, nastrouhanými ořechy s brusinkami, cukrem a skořicovým cukrem. Boční okraje (2-3 cm) přehneme dovnitř a těsto pomocí papíru zavineme. I s pečícím papírem přeneseme závin na plech a necháme asi 20 minut kynout. Poté ho potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme dozlatova přibližně 30-35 minut.

3

Perníkový závin necháme vychladnout. Krájíme ho na řezy široké asi 6 cm, posypeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept