Kůzlečí maso s bylinkami a těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kůzlečí maso s bylinkami a těstovinami
Kůzlečí maso s bylinkami a těstovinami
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 85 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51205 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 kg | Kůzlečí maso |
2 ks | Muškátový oříšek |
500 g | Nudle vaječné |
80 ml | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 g | Pyré rajčatové |
400 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 260,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 610,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Nudle vaječné, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Kůzlečí maso, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pyré rajčatové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kůzlečí maso s bylinkami a těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Kůzlečí maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kousky. Spařená rajčata oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. |
2 | Maso vložíme do vroucí vody a vaříme, až je maso téměř měkké. Během vaření pečlivě sbíráme pěnu. Uvařené maso vyjmeme z vývaru, vývar odložíme. |
3 | Okapané maso smažíme na oleji dozlatova. Poté přilijeme litr vývaru, bouquet garni, sůl a celé muškátové oříšky. Vaříme na mírném plameni. Po čtvrt hodině vyjmeme bylinky, vmícháme rajčata, pyré a těstoviny. Po deseti minutách hrnec odstavíme a pod poklicí necháme těstoviny dojít. |
4 | Směs podáváme ochucenou mletým pepřem. |