Závitky ze špenátových listů s rybí nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky ze špenátových listů s rybí nádivkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 51206 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
500 ml | Voda pitná |
Na náplň | |
---|---|
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Losos - filety |
8 ks | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
6 polévková lžíce | Vývar rybí |
Na nálev | |
1 špetka | Citronová tráva |
10 g | Křen |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 849,4mg |
---|---|
Cholesterol | 39,0mg |
Draslík | 287,0mg |
Vláknina | 318,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná, Citronová šťáva, Losos - filety, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vývar rybí, Citronová tráva, Křen, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Závitky ze špenátových listů s rybí nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Lososa rozkrojíme na 4 stejně velké plátky. V misce ze sójové omáčky, rýžového vína, nastrouhaného křenu a špetky umleté citronové trávy připravíme nálev, do kterého vložíme kousky ryby. |
2 | Do hrnce vlijeme vodu a osolíme. Přivedeme ji k varu a vložíme do ní špenátové listy. Dvě minuty je povaříme. Pak je vyndáme a necháme na utěrce okapat. |
3 | Listy rozložíme a doprostřed každého z nich vložíme rybu (na zavinutí jedné ryby máme 2 špenátové listy). Potom vždy dvě proti sobě ležící části listu přeložíme přes rybu. Pak listy opatrně zavineme. Závitky naskládáme těsně vedle sebe do většího kastrolu. Do rybího vývaru přilijeme citronovou šťávu a vývarem pak zalijeme závitky. Dusíme 8 minut, aby byly závitky zcela měkké. Můžeme servírovat teplé i studené. |