Recept

Závitky ze špenátových listů s rybí nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 51206
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

500 ml Voda pitná
Na náplň
2 polévková lžíce Citronová šťáva
300 g Losos - filety
8 ks Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
6 polévková lžíce Vývar rybí
Na nálev
1 špetka Citronová tráva
10 g Křen
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 polévková lžíce Víno rýžové čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 95 kcal
Kilojoule 396kJ
0% Sacharidy 1 g
4% Tuky 3 g
7% Sodík 148 mg
27% Bílkoviny 15 g

Závitky ze špenátových listů s rybí nádivkou postup přípravy receptu:

1

Lososa rozkrojíme na 4 stejně velké plátky. V misce ze sójové omáčky, rýžového vína, nastrouhaného křenu a špetky umleté citronové trávy připravíme nálev, do kterého vložíme kousky ryby.

2

Do hrnce vlijeme vodu a osolíme. Přivedeme ji k varu a vložíme do ní špenátové listy. Dvě minuty je povaříme. Pak je vyndáme a necháme na utěrce okapat.

3

Listy rozložíme a doprostřed každého z nich vložíme rybu (na zavinutí jedné ryby máme 2 špenátové listy). Potom vždy dvě proti sobě ležící části listu přeložíme přes rybu. Pak listy opatrně zavineme. Závitky naskládáme těsně vedle sebe do většího kastrolu. Do rybího vývaru přilijeme citronovou šťávu a vývarem pak zalijeme závitky. Dusíme 8 minut, aby byly závitky zcela měkké. Můžeme servírovat teplé i studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept