Recept

Sardinky plněné cibulovou směsí a marinované

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 51209

Ingredience

50 g Bazalka
1 ks Bobkový list
4 ks Bílá cibulka
1 ks Cibule
1 ks Feferony
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
6 polévková lžíce Ocet vinný červený
8 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
2 ks Rajčata
8 ks Sardinka obecná
1 špetka Sůl
50 g Tymián čerstvý
125 ml Víno červené
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 116 kcal
Kilojoule 486kJ
2% Sacharidy 6 g
9% Tuky 7 g
2% Sodík 35 mg
20% Bílkoviny 11 g

Sardinky plněné cibulovou směsí a marinované postup přípravy receptu:

1

Sardinky omyjeme ve vodě a osušíme na utěrce. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej a nasekanou cibuli a česnek na ni vhodíme. Počkáme, dokud nezesklovatí, a pak přidáme nasekanou petrželku.

2

Sardinky osolíme a opepříme. Vnitřek břicha potom naplníme opečenou směsí cibule a česneku. V misce s moukou jednotlivé ryby obalíme. Na pánvi rozpálíme olej a vložíme na něj naplněné a obalené sardinky. Opečeme je z obou stran. Potom je vyndáme z pánve a vložíme do větší nádoby.

3

Na pánev s připečeninami vlijeme ocet a víno a tím připečeniny rozředíme. Pak do směsi octa a vína přidáme tymián, bobkový list a nadrobno nasekanou feferonku. Směsí potom zalijeme sardinky v nádobě. Přikryjeme nádobu alobalem a vložíme do ledničky, kde sardinky necháme minimálně jeden den marinovat.

4

Než budeme sardinky servírovat, spaříme ve vroucí vodě rajčata a oloupeme z nich slupky. Oddělíme od nich semínka a pak dužinu pokrájíme na drobné kostičky. Bílé cibule oloupeme a pokrájíme na kolečka. Servírujeme studené sardinky posypané rajčatovými kostičkami a cibulovými kolečky. Nakonec zasypeme ještě nadrobno posekanou bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept