Sardinky plněné cibulovou směsí a marinované - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardinky plněné cibulovou směsí a marinované
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 51209 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
50 g | Bazalka |
4 ks | Bílá cibulka |
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
8 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
8 ks | Sardinka obecná |
1 špetka | Sůl |
50 g | Tymián čerstvý |
125 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 206,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Česnek, Cibule, Feferony, Ocet vinný červený, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bílá cibulka, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sardinky plněné cibulovou směsí a marinované postup přípravy receptu:
1 | Sardinky omyjeme ve vodě a osušíme na utěrce. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej a nasekanou cibuli a česnek na ni vhodíme. Počkáme, dokud nezesklovatí, a pak přidáme nasekanou petrželku. |
2 | Sardinky osolíme a opepříme. Vnitřek břicha potom naplníme opečenou směsí cibule a česneku. V misce s moukou jednotlivé ryby obalíme. Na pánvi rozpálíme olej a vložíme na něj naplněné a obalené sardinky. Opečeme je z obou stran. Potom je vyndáme z pánve a vložíme do větší nádoby. |
3 | Na pánev s připečeninami vlijeme ocet a víno a tím připečeniny rozředíme. Pak do směsi octa a vína přidáme tymián, bobkový list a nadrobno nasekanou feferonku. Směsí potom zalijeme sardinky v nádobě. Přikryjeme nádobu alobalem a vložíme do ledničky, kde sardinky necháme minimálně jeden den marinovat. |
4 | Než budeme sardinky servírovat, spaříme ve vroucí vodě rajčata a oloupeme z nich slupky. Oddělíme od nich semínka a pak dužinu pokrájíme na drobné kostičky. Bílé cibule oloupeme a pokrájíme na kolečka. Servírujeme studené sardinky posypané rajčatovými kostičkami a cibulovými kolečky. Nakonec zasypeme ještě nadrobno posekanou bazalkou. |